Installera ThermIQ på befintlig XAMPP

Webshop Forum ThermIQ och Windows Installera ThermIQ på befintlig XAMPP

Detta ämne innehåller 10 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Mischel 5 år, 3 månader sedan.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #6006

    Mischel
    Deltagare

    Jag har en befintlig installation av XAMPP version 1.7.7 som körs på Windows 7 och vill nu installera ThermIQ v2.1 på den, hur gör jag det?

    Vill ju inte riskera att förstöra befintlig installation genom att köra på XAMPP Lite som finns med i installationsfilen för ThermIQ.

    #6009

    Anders
    Forumledare

    Det går att ta bara dom filer som behövs men det blir lite pyssel. Det finns lite beskrivningar för hur man gör en Linux installation på hemsidan och principen är densamma för Xampp på windows. Du behöver flytta in ett antal kataloger och filer i ”din” xamp installation.

    Filerna som thermiq behöver ligger under några olika kataloger i installationsfilen:

    htdocs/  innehåller alla html filer

    opt/etc/  innehåller alla konfig filer. Editer Thermiq_windows.ini så att den passar din Xampp installation.

    usr/sbin/ innehåller ett antal script som behövs

    sqlite/  innehåller databas-filer

    ThermIQ_Winapps/ innehåller windows binärer

    init.php  sätter up php för ThermIQ

    sendmail.ini  sätter upp utgående mail

     

     

    Prova om allt är på plats med check_install.php

    Du kan också prova ett köra det på en annan pc så ser du hur installationen ser ut när den fungerar.

     

     

     

     

     

     

     

    #6010

    Mischel
    Deltagare

    Tack för ett snabbt svar! Har nu packat upp exe-filen och skall försöka installera manuellt enligt din beskrivning. Några frågor innan jag gör det:

    – Måste filerna i katalogen ”htdocs” ligga i roten på webbservern, går det inte lägga dem i en undermapp, tex ”thermiq?

    – I filen ”Thermiq_windows.ini” ser det ut som att man även kan använda MySQL som databas istället för SQLite. Hittar däremot ingen info om detta på er sajt. Går det att köra MySQL istället och hur konfigar jag isåfall detta? (jag har redan själva servern igång för andra ändamål)

    – Min XAMPP-installation ligger under ”c:\xampp”, då borde jag väl inte behöva ändra några inställningar för path i ”Thermiq_windows.ini”? (ser att både \ och / används för path i den, är det korrekt?)

    – Exakt vart är det ”/usr/sbin/” skall läggas till? (är det php.ini som skall ha include_path = ”.;C:/xampp/usr/sbin/”)

    #6011

    Mischel
    Deltagare

    Glömde skriva att sökfunktionen inte verkar fungera för forumet (använde istället Google)

    #6012

    Mischel
    Deltagare

    Skulle uppskatta hjälp med frågorna ovan då jag just nu inte kan få igång ThermIQ på den separat installerade XAMPP.

    #6014

    Mischel
    Deltagare

    Fick igång ThermIQ efter lite googlande och ser ut som det fungerar. Kör standard mot Sqlite men har skapat en ny tråd ang. MySQL och hoppas ngn kan ge mig lite råd på vägen…

    Men jag får ett felmeddelande enligt nedan när jag går till fliken ”System Status”, någon som vet vad det kan bero på?

    "Notice: Undefined variable: Revision in C:\xampp\htdocs\index.php on line 12"

    #6018

    Mischel
    Deltagare

    Anders, vet du vad ovan felmeddelande kan bero på? (kan det vara någon fil med revisionsdata som saknas i min install?)

    #6031

    Mischel
    Deltagare

    Skulle verkligen behöva lite hjälp, har nu sökt runt för att lösa de felmeddelande jag får om att variabler inte är definerade men tyvärr utan framgång 🙁

    När jag kör ”Check Install” från kontrollpanelen så är nedan det enda felmeddelande jag får. Skulle vara SÅ tacksam för lite hjälp med att hitta felet.

    Notice: Use of undefined constant a - assumed 'a' in C:\xampp\htdocs\check_install.php on line 41
    Windows NT BALDER 6.1 build 7601 (Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1) i586

    #6055

    Anders
    Forumledare

    Hej

    det första notisen kommer från denna rad i index.php

    echo ”<meta name=\”revised\” content=\”$Revision: 296 $\”>\n”;

     

    och kommer nog för att du satt hög nivå på felmeddelanden. Det är inte ett felmeddelande utan en info om att $Revision inte är satt. Detta ska inte vara en variabel utan bygginfo från mitt revisionshanteringssystem för att ge mig spårbarhet. Tyvärr har jag formaterat det så att php tolkar det som en variabel. Har inte sett det själv tidigare men förstår varför det ges och ska försöka fixa till det i nästa release.

    Det andra felet är också en notice, denna gång för att det saknas ’ runt a:et. Tror det läggs till automagiskt men är fixat till nästa release

     

     

    #6243

    Smashweld
    Deltagare

    Hej
    Hur gick det för dig?
    Själv har jag nu i kväll installerat XAMPP-litepaketet ovanpå den XAMPP (1.7.3) jag hade förut och det gick bra. Kan fortfarande köra min testinstallation av Joomla .

    Med vänlig hälsning
    Håkan F

    #6254

    Mischel
    Deltagare

    Sent svar men verkar inte få mail trots ”prenumerera”…

    Jag lade ner detta pga att det samtidigt var ngt USB-strul med min Thermiq. Men upptäckte nu att det går att köra med RaspberryPi så håller nu på att installera det istället.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.