Jag missar något gällande backup.

Shop Forums Installation Jag missar något gällande backup.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #7623
  Paxman
  Participant

  Hej,

  Min Thermiq har fungerat mycket stabilt och bra under flera år nu, men jag kom på att det var länge sedan jag gjorde en backup. Det som påminde mig var ett mail från Dropbox med något om att de skulle ändra sina “access tokens”, vilket jag inte vet vad det är…men misstänkte kunde påverka Thermiqs backupfunktion. (Jag använder inte Dropbox till något annat, så jag är inte så insatt.)

  Tänkte därför att jag skulle göra en backup innan dessa ändringar utförs, men om jag går in under “Installation/backup” så är valet för Dropbox grayat. Enda valet jag har är “Initial config”, vilket jag förutsätter är en total ominstallation vilket jag inte är så sugen på att göra. Min minnesbild är att när jag senast gjorde en backup så kunde jag klicka direkt på Dropbox-ikonen och backupen drog igång i bakgrunden.

  Missar jag något här? Och kräver ändringarna Dropbox gjort någon åtgärd från min sida för att Thermiq-backuperna ska fungera fortsatt?

  Vänligen
  Paxman

  #7625
  Anders a
  Keymaster

  Hej Paxman,
  Tyvärr har dropbox gjort om både hur man skapar tokens, hur länge dom funkar och hur man skickar filer dit så jag tror inte den funktionen i ThermIQ funkar längre.

  I Windows får man istället kopiera databas filerna i C:\Xampp\sqlite\ till ett säkert ställe (usb-sticka eller annan PC)

  På en Raspberry så finns databaserna i /var/sqlite/ och kan kopieras med en ftp-klient, tex filezilla

  Vid återställning så kan man sedan göra en full ny installation och sedan byta de nyskapade databas-filerna mot backup:en.

  Hoppas att du kan få det att funka…

  Mvh
  /&&

  #7627
  Paxman
  Participant

  Nu lyckades jag plötsligt! Tror att det var att jag använde versal på användarnamnet “pi”. 🙂

  Jag lyckades också hämta filerna, så allt verkar fungera som det ska! Måste säga att jag föredrar att göra backup på det här sättet…då vet jag att filerna existerar och de kommer backas upp i min dators backup också.

  #7626
  Paxman
  Participant

  Ah, det var lite det jag misstänkte.

  Jag kör Mac OSX och ThermIQ ligger på en Rasberry trådad till routern. Har testat att försöka komma åt filerna med Filezilla (och Cyberduck) men jag lyckas inte komma åt dem. I Filezilla ser jag att den försöker upprätta kontakten (namnet “Filezilla” längst upp i fönstret ändras till “sftp://192.168.2.21 – Filezilla” men sen går det tillbaka utan att det händer något i fönstren.

  I Cyberduck får jag felmeedlandet: “Inloggning misslyckades. Exhausted available authentication methods. Vänligen kontakta ditt webbhotell för att få hjälp.”

  Jag gissar att jag använder fel användarnamn och/eller lösenord. Det är väl lösenordet jag använder för att SSH:a till Rasberryn via Terminal jag ska använda? Användarnamnet vet jag inte, men jag har testat några olika som kändes troliga…men jag får samma problem varje gång.

  Jag väljer port 22 samt sftp://192.168.2.21 i båda programmen.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.