ThermIQ-MQTT Installation i värmepumpen

Den kompletta installationsbeskrivningen hittar du här. Där hittar du också hur man installerar den mjukvara som behövs. Nedan följer hur ThermIQ-MQTT installeras i värmepumpen.

Innan du ansluter ThermIQ-MQTT till din värmepump måste värmepumpen slås av med huvudströmbrytaren. Du ansluter ThermIQ-MQTT till värmepumpens styrdator.  För att komma åt den skall du först ta av fronten på värmepumpen. På nyare maskiner sitter styrdatorn mitt på framsidan bakom ett svart plastskydd och har en liten kontakt högt upp på vänster sida märkt EXT. Till den kontakten skall ThermIQ-MQTT kopplas in. Kontakten är inte polariserad och kan felvändas. Kontrollera att monteringen överensstämmer med bilderna här.

Om du redan har ett expansionskort, poolstyrning, kyla eller liknande installerat skall den sladd som sitter i stydatorns EXT port kopplas till ThermIQ-MQTT kortet innan det kopplas in i styrdatorn. Anslut en USB laddare som levererar minst 1A så att ThermIQ-MQTT inte matas från värmepumpen.

Du kan inte använda Thermia Online eller Thermia Link tillsammans med ThermIQ-MQTT.

Ett enkelt sätt att spänningsmata ThermIQ-MQTT är att montera ett eluttag eller ett switchat nätaggregat på den DIN skena som finns i pumpen.

Image result for eluttag din skena