ThermiqMQTT vs ROOM2,

Shop Forums ThermIQ MQTT ThermiqMQTT vs ROOM2,

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #7958

  Hej,
  Jag försöker förstå vad som kan uppnås ytterligare med ROOM2, jämfört med vad ThermiqMQTT erbjuder. Jag har sett att det finns interface för EVU samt faktisk rumsgivare, men tänkte att man borde kunna uppnå samma funktion genom att skicka lämpliga MQTT meddelanden till pumpen? Misstänker att detta är feltänk, men vill gärna förstå bättre varför ROOM2 är att föredra.

  Tack på förhand!

  #7961
  Anders a
  Keymaster

  Tempstyrning är bra då man får pumpen att jobba med faktisk rumstemperatur. Gäster, solinstrålning eller öppen spis. Vikta olika rum, källare etc i din husstyrning och skicka till pumpen.
  Utan termostat gissar pumpen baserat på returledningstemp vilken rumstemperatur du har och det finns inget annat sätt att få in innetemp till pumpen än detta.

  EVU gör det enkelt blocka pumpen från körning, man kan naturligtvis stänga av och på men det resetar lite olika algoritmer, jag tror att legionella räknaren nollan och att behovs integralen börjar om. EVU gör inte det.

  #7967

  Tack för svar, då tror jag att jag förstår. Temperatur-givaren är alltså en fiktiv siffra som jag skickar till värmepumpen, det är inte en (ny) fysisk givare som kopplas in? Dvs, om jag har home assistant och olika temperatur-sensorer så kan jag använda någon av dessa för att tala om för värmepumpen vilken temperatur jag har i huset. Jag kan då även välja att algoritmiskt höja denna temperatur när elpriset är högt, för att minska energi-användningen under sådana perioder?

  Jag hittar inte någon installationsbeskrivning för ROOM2, har du lust att dela en länk till sådan? Det är information kring hur jag kollar in till EVU samt rumsgivaren som jag främst är ute efter.

  Tack igen!

  #7970
  Anders a
  Keymaster

  Exakt så funkar innetemp’emulering.

  Det ska finnas beskrivning för ROOM2 I senaste installationsbeskrivningen på nätet

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.