“Tillåt legionella körning”

Shop Forums ThermIQ MQTT “Tillåt legionella körning”

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #7783
  DreamT80
  Participant

  Hej,

  Det finns en parameter som heter “Tillåt legionella körning”. Enligt manualen verkar den motsvara “d102/r66 : Legionella peak heating enable”. Hos mig är den satt till 0, men jag kan inte minnas att jag någonsin har ändrat den. Därav lär den ha varit 0 hela tiden.

  Innebär detta att körningen för legionella är avstängd? Jag kan inte hitta någon inställning i menyn på värmepumpen för detta.

  Eller är den till för något annat? Kanske är inte detta en parameter som är aktuell för min värmepump? (Thermia Diplomat Optimum G3).

  #7788
  Anders a
  Keymaster

  Så har jag uppfattat inställningen men jag har aldrig verifierat att det faktiskt är så

  #7792
  DreamT80
  Participant

  Ok. Systemet gjorde nog en legionellakörning igår, vattnet värmdes upp till 64 grader. Detta trots att inställningen var 0, så inställningen kanske inte är applicerbar i mitt fall(?)

  #7810
  Anders a
  Keymaster

  Kan det varit en VV körning som gick upp så högt? Vad har du VV-stopp temp på?

  #8040
  Mattias Svensson
  Participant

  Jag har haft ThermIQ Room2 installerad i en vecka och register 102 har jag inte ändrat på så den har varit 0 hela tiden. Idag gick elpatronen in och vattnet värmdes till 62 grader. Tidigare när varmvatten producerats har vattentemperaturen toppat på 58 grader så det verkar ju som att det var en legionellakörning. / dagar stämmer också bra med register 71, legionella intervall som är satt till 7.
  Pumpen är en Diplomat Optimum.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.