Web interfacet visar inga värden

Shop Forums Thermiq webinterface Web interfacet visar inga värden

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #8179
    hakannil
    Participant

    Hej, efter nyinstallation av Thermiq på en rPI 3B+ (Linux thermiq 5.15.76-v7+) så kan jag se att kortet pratar med pumpen och att data går att hämta och att data lagras i databasen.

    Men, webinterfacet är tomt? Några tips vad det kan vara för problem?

    All mjukvara är senaste eftersom detta är en nyinstallation.

    Med vänlig hälsning, /Håkan

    #8182
    Anders a
    Keymaster

    Vad är det för Linux dist? Raspbian 11 och php7 är krav numera.

    Vilken ThermIQ är det du har? USB eller MQTT?

    #8183
    hakannil
    Participant

    All mjukvara är de senaste Rasbian 11 Bullseye inch PHP7, allt enligt instruktionen: https://www.thermiq.net/ThermIQ2-installation-for-Raspberry-PI.pdf

    Thermiq USB som, som sagt, fungerar som det ska. Kan få ut värden via picocom och poller’n verkar peta in saker i databasen. Men, webinterfacet är tomt…

    Med vänlig hälsning, /Håkan

    #8184
    Anders a
    Keymaster

    Ok, jag är inte hundra på att USB installationen är funk. Har några olika rapporter om att det strular vilket inte är så konstigt då min utvecklings-pi kraschade i våras och det går ju inte att få tag på nya så jag har bara min aktiva PI att testa på och där kör jag MQTT.

    Dags för mig att få igång USB miljön i test….

    Med web-interfacet, menar du då den grafiska första-sidan? Och att det finns data i raw-grafen?

    • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by Anders a.
    #8186
    hakannil
    Participant

    Nej, det är snarare så att den inte alls får läsa data från databasen. Varken rådata eller de mer grafiska elementen har någon info.

    Jag tror jag får ta och installera om allt igen eller helt enkelt använda MQTT och skicka upp det för visning någon annanstans.

    Ska kolla vidare lite, men det är svårt att kolla om apache2 via pep får låsa från databasen.

    Tack så länge. Håkan

    #8187
    Anders a
    Keymaster

    Nu är
    – installationsskriptet debuggat, testkört och ska funka för både MQTT och USB
    – dokumentationen uppdaterade för Raspberry installation, och MQTT/USB installation

    Ligger med i beta 944

    Dock var det enda jag httade som ändrats att serieporten numera mountas som /dev/ttyACM0 och att detta behöver uppdateras i poller_ThermIQ (som också måste vara aktiv)

    • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by Anders a.
    #8189
    Anders a
    Keymaster

    Sedan kan du inte använda MQTT med ThermIQ-USB hårdvaran, det går bara med ThermIQ-MQTT

    #8190
    hakannil
    Participant

    Ok, ska testa med betan!

    #8194
    hakannil
    Participant

    Funkar delvis med nya versionen. Kan se overview och registers men inga grafer och inte den animerade pumpen på förstasidan. Nåja, kan ju i alla fall gå vidare med att skriva en lite app som skickar vidare några värden till mitt AWS konto.

    #8195
    Anders a
    Keymaster

    Det är inte bara gamla värden som ligger kvar i overview och register? Tror att dom bara tar senaste lästa värdet medan graferna tar databas-värden?

    I vilket fall som så har jag precis gjort klart en gemensam MQTT och USB beskrivning samt testkört installations-scriptet och det ser ut att fungera.

    Har du kollat att cron kör thermiq jobbet?
    Har du kollat att pollern är aktiv (grön) och har /dev/ttyACM0

    #8245
    Reijo
    Participant

    Hej Anders
    Jag har samma situation med ThermiQusb. Jag upgraderade ThermiQ och hittade att man måste ha VERSION=”11 (bullseye)”, efter data updateras inte. Jag updaterade till bullseye. Visar inte värden på webläsaren. Gör helt ny installation av bullseye och ThermiQ. Data inte tilgänlig p¨webläsaren, men databas får nya (tomma) väeden varje minut som vanligt. (Kopied och kollade raw data tider….) Toq ThermiQ och collade att den har sista fw. Jag kan läsä registrena med picicom och värdena ändrar. (temperaturer etc.) Picocom ser atr0077, ati , ThermIQ2 Link v4.35 0096 , OK / (dev/ttyACM0)

    Jag har nya hw, mwn inte haft tid att lära och installera på thermia optimum vp (2014? installerat mars 2015)
    mvh.
    Reijo

    #8246
    Reijo
    Participant

    Helt ny Raspberry 3b+ installation som inte får värdena i databas? Picocom ser värdena och
    “atr0077, ati, ThermIQ2 Link v4.35 0096, OK”
    repeterar på picocom terminal.

    mvh.
    -Reijo

    #8247
    Reijo
    Participant

    Testat 942 och 955 med samma resultat. Är det möjligt att få äldre version av ThermIQ?

    #8248
    Reijo
    Participant

    Är det möjligt att “ThermIQ*_listener*” som skall restartas, fins inte i systemet? Jag känner inte linux system.

    #8250
    Reijo
    Participant

    Ingen ThermIQ*_listener* kan restartas eller starta. De fins ju i /usr/sbin. Kunde det vara ursaken att ingen data skrevs i sql databas utom tid med tomma värden?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.