Strul med COM-portkonfigurering

Shop Forum ThermIQ och Windows Strul med COM-portkonfigurering

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #5485
    hahnsan
    Deltagare

    Har problem med med kommunikationen ThermIQ – PC (Windows XP). En av USB-portarna är konfigurerad som COM4. Jag kan läsa loggfilen från SD kortet och läsa in datat i applikationen utan problem, men jag får inte in ngt driftdata. Då jag t.ex. försöker ställa klockan, får jag meddelandet:

    C:xamppphpphp.exe C:xamppusrsbinhp_data -wt COM4:

    Warning: fopen(COM4:): failed to open stream: No such file or directory in

    C:xampp usrsbinhp_data on line 103

    Unable to open COM4:

    ThermIQ installation check ger liknande felmeddelande.

    Fastän porten i enhetshanteraren syns som COM4, kan man inte välja den i ThermIQ-kontrollpanelen. Har försökt med ominstallation av drivrutiner utan att lyckas.

    #5718
    admin
    Deltagare

    Förmodligen är det något annat program som tar com- porten innan thermiq gör det. Jag har hft problem med bla sync program för mobiltelefoner. Försök att ta bort misstänkta program från autostart och se om du kan hitta vem som snor porten.

    Läs mer på:

    http://www.tomshardware.com/forum/148519-45-application-port

    #5719
    admin
    Deltagare

    Om du misstänker att det är nått annat program som snor portarna kan du ta och köra msinfo32 för att kolla om den är upptagen porten:

    Start / Kör sen skriver du msinfo32 “tryck enter”

    Under Systemöversikt kan du sedan klicka Komponenter / Portar / Seriella

    Där kan du se om porten är upptagen

    Om den är det så kan du ta hem Process Explorer från Microsoft för att lättare få överblick av vad som körs. Testa med uteslutningsmetoden och se om den släpper porten när du avslutar processer du tror kan vara boven i dramat.

    http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

    Det är bara en ide men låter som det kan fungera.

    Byt annars port på den

    #5720
    hahnsan
    Deltagare

    Tack för tipset! Via msinfo32 kom jag till ett modem jag inte använder och kopplade från det. Funkar OK. Jobbar nu med att försöka pussla ihop några log-filer med trassliga tidsstämplar ;-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.